Viktig seier mot Lillestrøm

Sarpsborg 08 kriget hjem en kruttsterk seier mot Lillestrøm.

Det var Lillestrøm som åpnet kampen med å ta kontroll på ballen. De gule og sorte hadde mye ball innledningsvis, men Sarpsborg 08 lå godt defensivt og holdt gjestene unna sjanser.

Lindseth svarte med scoring

Jo mer omgangen skred frem, jo mer kom Sarpsborg 08 med i kampen. I det 15. minutt kom Mikkel Maigaard til kampens første, store sjanse etter en overgang. Dansken mottok ballen fra Ibrahima Koné og testet venstrefoten, men Skjærstein i LSK-buret reddet.

Sarpsborg 08 spilte seg mer og mer inn i oppgjøret og overtok taktpinnen midtveis. Etter en god periode med flere brukbare angrep, var det Jonathan Lindseth som skulle sende de blåhvite opp i ledelsen. Etter å ha fått ballen fra Salétros, avsluttet Lindseth via en motspiller, i tverrligger og mål.

LSK hevet seg noe etter baklengsmålet og fikk en brukbar mulighet da Lehne Olsen ble spilt fri i bakrom, men et dårlig mottak gjorde det som i utgangspunktet burde vært en stor sjanse ufarlig.

Kanonprestasjon av Koné

Andreomgangen startet ganske likt som den første med en del LSK de første ti minuttene. Akkurat i det Sarpsborg 08 så ut til å ta over noe av banespillet, klarerte LSK i Sarpsborg 08s bakrom. På løp gikk Thomas Lehne Olsen. Spissen dro seg forbi både to og tre Sarpsborg 08-spillere før han klinket ballen i krysset til 1-1. Vakkert levert av spissen.

"Får vi en baklengs, er det uaktuelt å kollapse!" uttalte Lars Bohinen på vei ut av garderoben etter sidebytte. Og treneren fikk det han ba om. Ibrahima Koné vendte opp med Pettersson i ryggen og smelte inn ledermålet. En suveren enkeltmannsprestasjon.

Sarpsborg 08 kriget på de siste minuttene og sikret seg tre ekstremt viktige poeng.