Welinder forlenger og lånes ut

Stoppertalentet Markus Welinder har skrevet kontrakt med Sarpsborg 08 ut 2025.

- Det er en klubb jeg trives veldig godt i. Det er veldig høyt nivå, alrighte trenere og en veldig bra gruppe. Det er også et veldig bra lag jeg etter hvert håper å få spilletid i, sier Markus Welinder.

Å nå skulle spille for topplaget Kjelsås i 2. divisjon ser den reflekterte unggutten på som et naturlig steg i jakten på spilletid for Sarpsborg i Eliteserien.

Del av utviklingsløpet

- Jeg lærte veldig mye i Moss. Jeg tok store steg og synes det var veldig gøy å spille litt høyere enn jeg får gjort med rekruttlaget i Sarpsborg. Jeg synes det er verdt å prøve det en gang til for å se om jeg kan ytterligere steg, sier han.

Og utdyper:

- Jeg føler posisjonen min i Sarpsborg nå er helt annerledes enn den var for to år siden. Jeg blir eldre, men året i Moss hjalp meg mye, så kjenner jeg at jeg tok steg i pre-season. Jeg synes også det var veldig gøy å få debutert i NM og føler det går bedre og bedre på øktene med laget.

- Markus har tatt store steg

Utviklingssjef Magnus Edlund er også strålende fornøyd med at Welinder har skrevet under ny kontrakt.

- Markus har tatt store steg denne sesongen. Det blir viktig for ham å få enda mer spilletid på godt seniornivå. Det vil han få i Kjelsås. Markus er en spiller vi har stor tro på og som vi er glade for at har signert en kontrakt videre med oss, sier utviklingssjef Magnus Edlund.

Welinder har denne sesongen spilt cupkampene mot FuVo og Frigg i tillegg til å ha vært i troppen i Eliteserien flere kamper. Gjennom oppkjøringen har unggutten også tatt vare på sjansene sine og levert godt.

- Vi ønsket å beholde Markus. Han har god fart og er bra med ballen. Det er en spillertype som passer vår måte å spille fotball på. Nå skal han i utgangspunktet spille for Kjelsås ut året, men vi har muligheter for å hente ham tilbake om det blir nødvendig, sier Edlund.

Annonse fra Eliteserien: