- Nå er jeg lettet og glad

Karoline Nilsen i Sarpsborg 08s damelag er glad for at klubben valgte å snu og satse videre på damefotballen.

Annonse:

- Dette er veldig bra. Det er vel egentlig dette alle vi jentene har gått og håpet på. Vi har alltid ment at hvis det er en klubb som kan få til en skikkelig damesatsing i Østfold, så er det Sarpsborg 08, sier Nilsen.

Hun har vært damelagets talsperson i arbeidet som de siste månedene har pågått. Etter først å ha forsøkt å finne en ny klubb til damene, valgte Sarpsborg 08 under et styremøte tirsdag å reversere vedtaket. 

Mye usikkerhet

- Jeg er litt lettet. Det har vært så mye møter og vi har vært usikre. Det har vært mye uenigheter og mye fram og tilbake. Nå kan vi fortsette og jobbe enda hardere sammen. Jeg vet at Sarpsborg 08 nå har kontroll og jeg har full tillit til at klubben nå gjør det de mener er det rette og at de gjør det som er til det beste for oss, sier hun.

Vi må helt enkelt stille større krav til oss selv

— Karoline Nilsen
Nilsen trodde imidlertid løpet for videre damesatsing i Sarpsborg 08 var kjørt for kort tid siden.

- Vi la det ganske fort fra oss at klubben skulle snu. Til slutt tenkte vi å heller starte en egen klubb. Vi vet jo at klubben ønsket å gi oss bedre muligheter da de søkte ut mot andre klubber. At de nå ønsker å ta oss tilbake når det viser seg at de andre forslagene ikke var like gode, er det veldig morsomt. På mange av jentene kommer dette brått, men i bunn og grunn er jentene glad for det.

Må stille krav til seg selv

Å være en del av miljøet på Stadion mener Nilsen nå blir viktig.

- Vi ville fortsette å være i Sarpsborg. Vi vil trene på Stadion og opprettholde kontakten med de vi har rundt oss. Nå håper jeg vi raskt for på plass en trener som setter krav til oss. Vi ønsker å bli presset mer i hverdagen. Vi jentene må også selv vise at vi ønsker å satse. Vi må helt enkelt stille større krav til oss selv, for det har i perioder vært litt for slapt.

- I tillegg ønsker vi jo flere jenter på Stadion som spiller fotball. Og med det engasjementet det har vært rundt denne saken, håper jeg mange flere kommer og ser på kampene, avslutter hun.

Annonse fra Eliteserien: