Eurosport-Jonas hyller 08-fansen: - Best utvikling i landet

- Sarpsborg-supporterne er de som har tatt størst steg i hele Eliteserien. Imponerende, mener Eurosport-reporteren.

Annonse:

Jonas Bergh-Johnsen var selv til stede da Sarpsborg 08 spilte 2-2 mot Strømsgodset på mandag. I et oppgjør som langt fra gnistret før pause, sto publikum fram og satte fyr på både hjemmelag og kamp etter en heftig innledning på 2. omgang.

- Et sabla trøkk

- I den første motgangssesongen på aldri så lenge, er det imponerende å se publikumsoppslutningen i Sarpsborg. Kampen mot Godset var jo enda kulere utenfor banen enn på i perioder. Godsetunionen stilte også bra opp der. Det ble en liten fight mellom supporterne, sier Eurosport-reporteren, før han utdyper:

- Når spillerne kommer ut etter sidebytte, er det et sabla trøkk på Stadion. De stegene Sarpsborg har tatt på noen få år, er ganske rått. Det er den klubben som har størst bedring når det kommer til stemning.

Bergh-Johnsen er et kjent ansikt i Eurosports Eliteserie-satsing. Han er bereist rundt om på arenaene og tror det byen opplevde med Europa League i fjor har vært med på å bygge en ny form for supporterkultur i byen.

- De kveldene i Europa i fjor var helt episke. Det er ikke alle som klarer å skape et engasjement som det Sarpsborg gjorde rundt de kampene. Hele byen var med - som det var et eventyr man ikke får oppleve så altfor ofte. I den perioden utviklet man en supporterkultur jeg ser konturene av også i Eliteserien.

Tror på kanonstemning mot Rosenborg

- Det er noe sjarmerende med Sarping te jæ dør-genser, pølse i vaffel i den ene munnvika og et smil i den andre. Samtidig registrerer jeg jo at det er en gruppering med nye fans på supporterfeltet nå som helt klart har vært med på å skape et nytt trøkk i Eliteserien. Sarpsborg virker å ha lagt på seg et passe nivå. Stadion virker edruelig utbygget. Den er økonomisk gunstig og den er ikke større enn at man kan jobbe mot fulle tribuner i enkeltkamper, sier han.

Og fulle tribuner går Sarpsborg 08 for mot Rosenborg den første helga i august.

- Man må skape en rift om billetter. Det har Sarpsborg fått til. I fjor var det kamp i snøføyka mot Rosenborg. Nå blir det en kamp på tampen av ferien med alle muligheter for å lage en ny festkveld i Sarpsborg. Fansen der har vist seg kapable til det og jeg tror på publikumsrekord, sier Eurosport-reporteren. 

Annonse fra Eliteserien: