Marieluise og Emir ble årets unge 08-spillere

Marieluise Schmitt Gran og Emir Derviskadic ble tildelt Hansa Borg Bryggeriers årets unge Sarpsborg 08-spiller-pris under årets siste hjemmekamp på Stadion.

Annonse:

I fjor var det Leo Bech Hermansen og Andrea Ungar Jenssen som fikk prisen. Tidligere har spillere som Tobias Heintz og Brice Wembangomo mottatt den samme. Valget for årets unge Sarpsborg 08-spillere i 2020 falt på Marieluise Schmitt Gran og Emir Derviskadic.

De to mottok begge utmerkelser for sine prestasjoner inneværende sesong. I tillegg mottok også Sarpsborg 08 et stipend fra Hansa Borg Bryggerier pålydende 50.000 kroner. Disse er øremerket klubbens utviklingsarbeid.

I begrunnelsen fra juryen heter det:

Marieluise Schmitt Gran:

- Hun er en bidragsyter både på og utenfor banen. Hun har gjennom dette tøffe året opprettholdt nivået både på trening og i kamper, og det har vært til inspirasjon for alle rundt laget. Hun går foran i krigen samtidig som hun er en god lagspiller og har gode holdninger. Utenfor banen tar hun vare på lagvenninner og har alltid et glimt i øyet. Dette har vært svært viktig i år.

Emir Derviskadic:

- Han er den første spilleren som har vært med hele veien gjennom akademiet og han fikk proffkontrakt i en alder av 16 år. Han tar ansvar for egen utvikling ved å være ivrig til å trene mer og bedre enn de fleste. I tillegg er han en blid og omgjengelig ung gutt som er godt likt av alle.

Emir Derviskadic ble tidligere i år belønnet med proffkontrakt i Sarpsborg 08.

Annonse fra Eliteserien: