Mogensen skadefri: - Jeg satser på å score mange mål i Eliteserien

Han ble signert fra Brentford i sommer. Nå er Gustav Mogensen fit for fight og klar for å gi gass.

- Jeg var jo ikke med i troppen på grunn av utlendningskvoten sist sesong, så tålmodigheten ble satt litt på prøve, men sammen med det fysiske apparatet og trenerne har det vært en skikkelig god prosess der jeg har kunne gjøre ting i mitt eget tempo. Det er godt. Nå går det veldig bra, jeg er med på trening og kroppen og kneet føles bra, sier Mogensen.

Opplever stor vinnermentalitet

21-åringen ble hentet fra Brentford i sommer. Sarpsborg 08 var klar over skadesituasjonen til angrepsspilleren, men la en langsiktig plan for dansken som signerte en kontrakt ut juli 2025. På tampen av fjorårssesongen spilte han noe rekruttfotball, men nå er Mogensen for alvor med for fullt.

- Det er veldig gøy å være med guttene igjen etter en lang ferie hjemme i Danmark. Det er fint å se alle igjen og deilig å være tilbake med spillerne og trene. Nivået er veldig høyt, sier han.

- Her på trening opplever jeg en veldig stor vinnermentalitet. Spillerne vil vinne for enhver pris. Det er veldig godt nivå på trening med høy intensitet. Det gjør at vi presser hverandre til det bedre. Det er gøy å være en del av det.

Stortalent

Mogensen har lenge blitt sett på som et stort spisstalent. Han står med kamper for Danmark U16, U17, U18 og U19. For 2023 har han ambisjonene klare.

- Jeg vil spille så mange kamper så mulig. Gjør jeg det, regner jeg også med at det kommer mange målpoeng med. Jeg satser på å score mange mål i Eliteserien, sier han.

Se hele intervjuet med Mogensen her:

Selv beskriver Mogensen seg selv på følgende måte:

- Jeg er en spiss som liker å score mål, både med hodet, men også beina. Jeg er veldig dynamisk og liker å finne rommene i bakrom. Jeg liker også å presse og bidra for laget defensivt.

Det går mot en tøff kamp om spissplassen i Sarpsborg 08s 4-2-3-1-system. De offensive spillerne har alle vist gryende form i starten av sesongoppkjøringen i Østfoldhallen.

- I går scoret jeg tre mål og trodde jeg hadde gjort det bra, men Kristian Fardal Opseth scoret fire. Det var litt trolsk, men det er bare positivt. Vi presser hverandre og det er fine gutter som man kan snakke med og ha det gøy med. Vi presser hverandre til å bli bedre. Jeg synes det er en sunn konkurranse, sier Mogensen.

Annonse fra Eliteserien: