Nå er Mendy på plass i Sarpsborg

Laurent Jacques Mendy er på plass i Sarpsborg, klar for å starte på sitt fotballeventyr i Europa.

- Jeg gleder meg veldig til å møte mine nye lagkamerater og bli kjent med spillere, trenere, klubb og folkene som bor her, sier midtbanespilleren.

- En utrolig koselig by, sa Mendy om Sarpsborg sentrum.
- En utrolig koselig by, sa Mendy om Sarpsborg sentrum.

Kontrasten er stor fra hva Mendy er vant med i Senegal. Han kommer fra en fin familie i Senegal med fem søstre, to brødre, mor og far og er vant til både å sykle og lage mat selv, men at det blir en ny livsstil for unggutten, er det ikke tvil om.

Stolt familie i Senegal

- Det kommer til å bli spennende. Da familien min fikk vite at jeg hadde fått kontrakt med Sarpsborg 08 ble de utrolig stolte. Samtidig var det veldig vanskelig og rart å si farvel til dem i går, men nå er jeg klar for å gi mitt beste i Sarpsborg, sier Mendy gjennom sin tolk og venn Ibrahima Ngom.

Mendy snakker flytende fransk og litt engelsk. Språket skal han jobbe med å bedre i tiden framover. Ibrahima Ngom, som de neste dagene skal følge opp Mendy i sitt nye hjem på Lande, er med i samme agentselskap som Youssoupha Fall. 

- Nå som både jeg og Mendy skal i ti dagers karantene etter å ha kommet fra et land utenfor Schengen er det greit å være her sammen, sier Ngom.

Takker klubben for mat, drikke og varm velkomst

Laurent Mendy har aldri før vært utenfor Afrikas grenser. Utenom Senegal, har han bare vært i Gambia. Ved ankomst i Sarpsborg ble han tatt godt i mot og ønsket velkommen av naboer og andre han kommer til å bli godt kjent med i gata han nå skal bo de kommende årene. 

- Jeg er veldig takknemlig og glad, samtidig som jeg er veldig spent. Jeg gleder meg, sier han.

I LEILIGHETEN: Laurent Jacques Mendy (til venstre) og Ibrahima Ngom er på plass i leiligheten sin i Sarpsborg.
I LEILIGHETEN: Laurent Jacques Mendy (til venstre) og Ibrahima Ngom er på plass i leiligheten sin i Sarpsborg.

Og i leiligheten kommer han heller ikke til å sulte med det første. Klubben har sørget for å fylle opp godt med både fersk- og tørrvarer til spilleren.

- Det var veldig fint her. Det blir to spesielle uker nå først, men det skal bli bra. Jeg har også fått snakket med familien min og fortalt om leiligheten og stedet. De er stolte og veldig spent på Sarpsborg, været og alt som er her. Det er litt kaldt, men inne var det godt og varmt. Jeg  var forberedt på at det ikke skulle være så varmt som hjemme, ler han.

Sykkeltur med omvisning

Etter noen timer i leiligheten lørdag formiddag, ønsket Mendy å se litt av byen. På sykkel, med god avstand til de få han møtte på sin sykkeltur sammen med en av klubbens representanter lørdag ettermiddag, fikk han se Stadion, torget, gågata og Kulåsparken.

- En utrolig fin og koselig by. Jeg gleder meg til å spise på restaurant og bli bedre kjent med de som bor her.

Laurent Jacques Mendy
FIKK SE STADION: Lørdag ettermiddag og tidlig kveld tok Mendy sykkelen fatt og tittet på Stadion og sentrum.

Annonse fra Eliteserien: