Ønsker massiv støtte: - Vi skal ha et Europa-eventyr!

Sportssjef Thomas Berntsen drømmer om elektrisk stemning på Sarpsborg stadion og avansement til 3. runde i Europa League

- Hvis vi går videre mot IBV, er St. Gallen en nydelig utfordring. Jeg har selv spilt mot dem. De har en helt ny stadion, man flyr direkte til Zürich, og før du vet ordet av det er du på stadion, sier sportssjefen.

- Disse havnet på 5. plass sist sesong og er i en veldig tøff oppkjøring når vi møter dem. Sveits er nummer seks på FIFA-rankingen. Vi møter et storlag som vi skal fylle Stadion mot. Jeg tror vi skal klare et godt resultat borte, utdyper han.

Spiller trolig borte først

Først torsdag kveld blir det bekreftet om Sarpsborg 08 spiller hjemme eller borte først mot IBV og St. Gallen, men det meste tyder på at sarpingene avslutter på Stadion.

Onsdagens EL-trekning ble av det spesielle slaget for Berntsen.

- Det er så elektrisk. Da det sto mellom de St. Gallen, Sevilla og Atromitos, var jeg veldig fornøyd med St. Gallen. Mot Sevilla ville vi vært sjanseløse. Det er som å møte Manchester United, mens St. Gallen et lag som har prestert litt under vanlig standard i Sveits. Det er en storklubb og det kan bli tøft, men det kan også gå.

Stolt over å representere 08

- Tør du håpe på avansement mot IBV og St. Gallen?

- Jeg vet ikke om blodtrykket mitt tåler en ny trekning. Det er fantastisk å representere Sarpsborg 08 her nede, men fakta er at vi har en liten sjanse til å ta oss til 3. runde. Vi er knappe favoritter mot IBV, men underdogs i 2. runde. Vi er helt avhengig av alle supporterne våre. Vi skal få til et Europa-eventyr, sier Berntsen.

Mest sannsynlig avsluttes begge kampene på Stadion. Med potensielt brukbare utgangspunkt fra første kamp, bør det være duket for folkefest på Stadion.

- Nå fikk jeg frysninger! Det kan bli at vi avslutter begge kampene i Sarpsborg. IBV er som et OK eliteserielag, mens St. Gallen nok er litt bedre enn Rosenborg og Brann, men likevel: Det er lag vi har slått. Vi har en mulighet! sier Berntsen.

Annonse fra Eliteserien: