Sarpsborg 08 om pyro på Stadion

Under ordnede og lovlige former ønsker Sarpsborg 08 pyro velkommen på norske tribuner. Dette sa vi i 2019 og det står vi fortsatt ved.

I kjølvannet av gjenåpningen, flere tilskuere tilbake på Stadion og trøkk på tribunen, har debatten om pyro igjen blusset opp i det norske fotballmiljøet. Som i 2019 er Sarpsborg 08 for lovlig pyro i ordnede former på Stadion

- Vårt standpunkt har ikke endret seg siden det. En god dialog mellom forbund, klubber, lokalt politi og brannvesen, supporterkoordinator, kommune og supportere er nødvendig for å få dette til, sier Engebretsen.

Krever dialog og god sikkerhet

Så lenge det samsvarer med god sikkerhet og trygge rammer, er Sarpsborg 08 positive til bruk av pyro som stemningsskapende virkemiddel.

- Dette betyr mye for mange av supporterne og vi er trygge på at de vil kunne håndtere dette på en trygg og god måte. Med det sagt må selvfølgelig sikkerheten være ivaretatt. Enn så lenge må supporterne våre forholde seg til regelverket som gjelder nå. Dette regelverket er godt kjent blant supporterne våre, sier Engebretsen.

- Det er vårt ansvar å sørge for god sikkerhet. Hendelser som i helga er hverken heldig for supporterne eller klubben, men det understreker også hvorfor dialog er viktig. I Sarpsborg har vi historisk sett hatt god dialog med supporterne våre, og det etterstreber vi å fortsette med gjennom vår supporterkoordinator. Så lenge det samsvarer med god sikkerhet og trygge rammer, er Sarpsborg 08 positive til lovlig pyro i ordnede former på Stadion.

Klubben går i disse dager i gjennom de mye debatterte hendelsene i Drammen og på torget i tillegg til blussingen på Stadion.

- Vi er i dialog med politiet, supportere og supporterkoordinator for å få det fulle og hele bildet på hva som har skjedd. Vi ønsker ikke å trekke forhastede konklusjoner, men alle er inneforstått med at dette var hendelser Sarpsborg 08 som klubb og de involverte supporterne helst skulle vært foruten. Det er viktig at vi tar grep så dette ikke eskalerer i omfang. Igjen er dialogen viktig, sier Engebretsen. 

- Det er ikke slik at noen grupperinger nå er uønsket på Stadion, snarere tvert imot. Her skal vi ha plass og rom til alle. Vi har en fantastisk supporterskare som gjennom flere år har bidratt til en positiv og god utvikling av tribunekulturen på Stadion. Dette er viktige bidragsytere for oss. Nå skal vi finne en løsning som er god for alle og som sikrer god stemning på Stadion også framover. 

Fossefallet jobber med lovlig pyro

Senest onsdag 6. oktober har klubbens offisielle supporterklubb Fossefallet vært i kontakt med lokale aktører for å se på muligheten for å innføre lovlig pyro på Stadion.

- Vi har akkurat hatt et møte med Engelsrud for en gjennomgang av det som er å betrakte som lovlig pyro. Dette er noe vi tar stort eierskap til som supporterklubb og det er viktig for oss at det blir gjort innenfor de lover og regler som gjelder, sier Fossefallet-leder Sonja Iren Foldnes Tysil.

- Tidligere har vi også hatt møte med politiet angående nettopp dette. Vi gjør alt hva vi kan for at pyro skal skje innenfor lovlige rammer. Det skal være effekt- og stemningsfullt, men også trygt for alle som er involvert på Stadion. Om vi får det til, skal alle som utfører pyro ha vært gjennom et eget sikkerhetskurs. Ingenting skal være overlatt til tilfeldighetene. Vi ønsker en god og åpen dialog med alle involverte på dette, sier hun videre.

- Vi er glad for å høre Fossefallet tar eierskap til dette. Vi støtter oppunder jobben de gjør for nå å kunne ha pyro i lovlige former på Stadion, sier Engebretsen.

Annonse fra Eliteserien: