Åpenhjertig Mogensen: - Jeg har vært langt nede mentalt

Bli bedre kjent med vår danske, talentfulle angriper Gustav Mogensen.

- Jeg har vært langt nede mentalt. I noen perioder har man tenkt på om man i det hele tatt får spille fotball igjen. Det har vært flere tilbakeslag, spesielt med kneet. Det har ikke sett så lyst ut, sier Gustav Mogensen.

- Utenfra kan det ha sett ut til å gå bra, men når man er hjemme, kan man være trist og gråte. Det er ens karriere og drøm å være fotballspiller, så sitter du alene i England med et kne som overhodet ikke fungerer. Det var vanskelig, men det har satt preg på den jeg er i dag. Jeg motstår motgang mye mer i dag.

Kjøp sesongkort for 2023 her!


Gustav Mogensen ble i sommer hentet til Sarpsborg 08 fra Premier League-klubben Brentford. Sportssjef Thomas Berntsen har alltid vært tydelig på potensialet dansken har, men visste også at klubben tok en viss risiko med å hente en skadet spiller til Sarpsborg 08. Nå er imidlertid dansken tilbake for fullt - sulten og klar for å ta Eliteserien med storm.

- Jeg har et mål om å score ti mål i år. Jeg ble ekstremt motivert da jeg ble skadet, men det også veldig hardt mentalt når man fikk vite om korsbånd og menisken. Jeg setter mye mer pris på karrieren og spille fotball nå enn jeg gjorde før skaden. Det er også noe man lærer, sier han.

Saken fortsetter etter videointervjuet:

I Sarpsborg trives Mogensen godt. Tunevannet og sentrum er to steder han frekventerer hyppig for å koble av utenom all fotballen. Gjerne iført moteriktige klær, for 21-åringen - han er motebevisst.

- Jeg liker mote, det har jeg alltid gjort. Jeg liker å gå i litt spesialtøy, noe som er behagelig å gå i. Jeg har fått mye kritikk for det, spesielt i England, men jeg syns det er fett å gå i litt egne klær. Jeg er ikke redd for å skille meg ut. Jeg har hatt noen kontroversielle outfits oppgjennom, sier han.

Fra Pindstrup til London

Mogensen kommer fra Pindstrup i Danmark. En liten by med 700 innbyggere. Allerede i syv- åtteårsalderen forsto han at han kunne bli en god fotballspiller. Noen år senere ble lille Pindstrup byttet ut for ungdomsstjernen med 37 aldersbestemte landskamper for Danmark, med storbylivet i London.

- Jeg hadde to dager på å ta beslutningen. For en 17-åring var det spesielt å flytte fra lille Pindstrup til London, men det var kult og en kanonopplevelse som jeg setter veldig stor pris på. Det har vært med på å forme meg som person og menneske, sier Mogensen.

Annonse fra Eliteserien: