Her snakker Laurent med mamma Mendy 5500 kilometer unna

Laurent Jacques Mendy har fått en fin start i Sarpsborg, men erkjenner at det er rart å være langt vekk fra familien i Dakar.

- Jeg var veldig spent på hvordan jeg skulle bli tatt i mot. Det er ikke alltid det er enkelt å komme som afrikansk spiller til Europa, men Sarpsborg 08 er en fin klubb. Alle spillerne jeg har snakket med, har tilbudt seg å hjelpe meg om det skulle være noe, skryter midtbanespilleren.

Lager mat og øver på engelsk

Å reise fra familien og bosette seg 5500 kilometer lenger nord er ikke bare, bare for en ung gutt. Likevel er Mendy, som fyller 19 år 27. november, ved godt mot. I leiligheten på Lande jobber han hver dag med både språk og matlaging.

Sammen med Ibrahima Ngom lærer Laurent Jacques Mendy seg å lage mat i leiligheten sin.
Sammen med Ibrahima Ngom lærer Laurent Jacques Mendy seg å lage mat i leiligheten sin.

- Det er veldig fint å ha en egen leilighet. Jeg får slappet av og alt er som det skal her. Hvis det er noe, føler jeg også det bare er å spørre noen av de rundt meg. Det er vennlig og fint, sier Mendy.

Det er neppe tilfeldig at Mendy føler seg velkommen, heller. Med åpent sinn, et bredt smil og pågangsmot, får han raskt respons fra lagkameratene. At han heller ikke kvier for å stille spørsmål og engasjere seg, tross et foreløpig begrenset engelsk vokabular, slår godt an hos spillergruppa.

- En veldig positiv gutt

- Laurent er en veldig positiv gutt. Han smiler og hilser. Allerede fra dag én til dag to var det stor utvikling. Siden begge snakker fransk, tuller vi litt med at Jordan Adéoti er faren hans, sier Jonathan Lindseth.

- Jeg tror Laurent kommer til å bli et fint tilskudd for oss i gruppa. Han er en fin type som helt sikkert også kommer til å gjøre det enklere for Boubacar Konté, utdyper Lindseth. 

Snakker på WhatsApp

Samtidig som han er i ferd med å skaffe seg venner og bekjente i det han selv kaller en liten, men veldig koselig by, erkjenner Mendy at det er rart å være langt vekk fra familien. Daglig snakker han med mamma Rosa Mendy og familien hjemme.

- Heldigvis har vi WhatsApp. Jeg snakker masse med familien hjemme over telefon og video. Det vil ta litt tid å bli vant til det, men det skal bli bra. Jeg blir tatt vare på her, sier Mendy.

Se bilder fra Mendy på 08-trening (Foto: Asbjørn Hansen)

På banen har Mendy rukket å delta i to fellestrenger i tillegg til en egen treningsøkt med noen utvalgte spillere og toppspillerutvikler Frederico Morais.

- Det er godt nivå på treningene, men jeg stresser ikke for mye med det ennå. Jeg skal jobbe hardt hver dag og ta ting litt etter litt. 

Annonse fra Eliteserien: