Trenerjakten er i gang: - Mange vil trene Sarpsborg 08

Sarpsborg 08 er godt i gang med å jakte Geir Bakkes erstatter. I en av hovedrollene: En offensiv Thomas Berntsen som blir værende i klubben.

- Det er nok til frustrasjon for noen og glede for andre, men jeg kommer til å bli værende i Sarpsborg 08, sier han og ler godt.

- Litt spøk til side: Det blir tøffere og tøffere i toppen av norsk fotball og det blir stadig tøffere å komme seg inn i Europa. Det er en formidabel utfordring, men vi skal prøve å dra denne klubben inn i en ny æra nå også etter at Geir Bakke har reist, Thomas Berntsen.

Som alltid er sportssjefen offensiv i tankesettet og positiv med tanke på Sarpsborg 08s videre ferd inn mot 2020.

- Selv om det har vært en del utskiftning på ledersiden, opplever jeg likevel at vi ikke har vært mer fremoverlevente enn hva vi er nå. Markedsavdelingen er allerede veldig godt i gang, sesongkortsalget er bra og vi har en god spillertropp på kontrakt. Vi har mange u-landslagsspillere i troppen, Stadion er nært ferdig utviklet og vi har bodd oss til. Nå er det kun fokus på å bli bedre hele veien.

Annonse:

- Vi er fremoverlente, men vi får ikke vært annet enn ydmyke etter 2019. Samtidig kan vi ikke piske oss for mye med den sesongen. Alle klubber går gjennom det en gang i blant. La det være klart at vi ikke syns synd på oss selv. Vi spytter oss i henda og gnur på framover.

Om Bakkes avskjed: - Ikke sjokkert

Nyttårsaften ble det det som kjent klart at Geir Bakke avsluttet arbeidsforholdet med Sarpsborg 08 og signerte en langvarig avtale med Lillestrøm. Det kom ikke som et sjokk på sportssjef Thomas Berntsen.

- Nei, noe sjokk var det ikke. De fleste gode ting kommer til en slutt. Nå var det tidspunktet for Geir å søke nye utfordringer. Fem år som hovedtrener i en klubb er lenge. Reisen har vært fantastisk og resultatene har vært formidable ut fra forutsetningene, men det skal hele teamet i tillegg til Geir ha skryt for, sier Berntsen.

Sportssjefen mener Sarpsborg 08 først og fremst kommer til å savne vesenet Geir Bakke.

- Han er en fantastisk fyr og et godt menneske, men trenere og ledere kommer og går. Det er trist at det ble slik, men det kan nok hende at det for begge parter er greit å prøve noe nytt. Tankesettet vårt er godt forankret og vil uansett gjennomstyre klubben i flere år framover, sier sportssjefen.

Mange vil trene Sarpsborg 08

Jakten på Bakkes erstatter er allerede i gang. I den prosessen blir naturlig nok Berntsen en viktig mann. 

- Det er en del av jobben og vi er allerede i gang. Sarpsborg 08 er veldreven klubb, har fantastiske supportere og en by i ryggen. Vi har gjennom de seneste årene vist at vi er en fotballby i sterk frammarsj og har blitt en veldig attraktiv klubb, sier Berntsen.

Han er trygg på at klubben kommer til å finne en solid og god erstatter.

- Vi skal være offensive, videreutvikle oss og finne en veldig god erstatter. Det kommer vi også til å gjøre. Ikke fordi vi nødvendigvis er så gode til å finne de beste alternativene alene, men også fordi klubben og byen har gjort seg så attraktiv at gode alternativer vil søke seg hit. 

- I løpet av den korte tiden etter nyheten sprakk, har vi allerede kommet fram til en god liste. Vi har navn selv, andre har kontaktet oss. Vi har en klar formening om hvilket sjikte vi ser etter. Det er flere interessante trenernavn. Nå skal vi sette oss ned og ha noen møter de kommende dagene og barbere lista, så skal vi starte samtaler derfra med det vi mener er aktuelle kandidater. Jeg tror det kommer til å gå ganske fort, sier Berntsen.

Kan bli spillestilsendring

Sarpsborg 08 skal fortsatt være et lag med høy intensitet i spillet sitt, men det kan og hende det blir en liten dreining i spillestil. Her blir en ny trener viktig.

- Vi har en stall som med flere spennende kvaliteter. Kanskje blir det litt mer posession enn tidligere. Det har vært en tanke også tidligere å dreie litt over mot det, men nå er vi klare for å gyve løs. Det blir en spennende prosess og et spennende overgangsmarked vi skal inn i. Noen nye spillere skal selvsagt også inn, sier Berntsen.

Sarpsborg 08-spillerne samles til trening neste uke, men først 13. januar er det fotballøkt. Berntsen har en ambisjon om at klubben skal ha på plass en hovedtrener innen det.

- Det må være målet, men vi forhaster oss selvfølgelig ikke. Vi skal treffe rett person og sørge for at dette blir god match. Om det tar litt lenger tid, er ikke det noe problem. Vi har et team på plass allerede som vi har full tillit til, sier han.

Sesongkort? Se hvor lett du kjøper det her:


Annonse fra Eliteserien: